mei 19, 2024

Waar kan je het beste je werkschoenen opbergen?

Er zijn veel plekken in huis waar je schoenen kunt plaatsen, maar er zijn ook veel plekken waar je geen werkschoenen mag zetten.

De vloer

Bij vloeren met vloerverwarming kan een iets hogere vloerverwarming het leer uitdrogen en scheuren, wat natuurlijk ongewenst is.

De kachel

Plaats werkschoenen niet in de buurt van kachels, andere warmtebronnen of zelfs de zon. Ik zou het willen vermijden omdat de hitte het leer zal drogen en de schoenen zal scheuren.

5 tips voor het opbergen van je werkschoenen voor langdurig gebruik.

  • Als u twee paar tegelijk koopt, kunt u uw schoenen om de dag verwisselen om uw schoenen te laten rusten, maar u kunt uw werkschoenen ook stevig op een droge plaats laten rusten.
  • Wanneer u uw schoenen droogt, verwijder dan de inlegzolen en schoenveters.
  • Behandel werkschoenen één keer per maand met leervet. Dit zorgt ervoor dat het conserveermiddel terugkeert naar het leer. Deze maand is het zinvol om je werkschoenen in te vetten, ook als ze niet vies of nat zijn.
  • Gebruik een waterdichte spray om uw werkschoenen te beschermen tegen water en vuil. Net als bij leervet is het aan te raden om het één keer per maand te gebruiken, maar houd er rekening mee dat de impregneren pas na 24 uur volledig actief is. Laat het dus een dag staan ​​na de injectie.
  • Verwijder het op die dag opgehoopte vuil met lauw water en plaats het op een droge maar niet te warme plaats. Dit is een geweldige plek om je werkschoenen op te bergen.